Hozzávalók:
kb. 1 kg fejteni való bab
5 db fehérrépa (közepes méretű)
4 db sárgarépa (közepes méretű)
1 nagyobb zeller
1 paradicsom
1 zöldpaprika
3-4 gerezd fokhagyma
1 nagy vöröshagyma
2 kk pirospaprika
3-4 ek olaj
2 púpos ek finomliszt
1 tk só
Elkészítés:
1. A babot kifejtjük, megmossuk, lecsöpögtetjük.
2. A fehérrépát, sárgarépát, zellert, vöröshagymát, zöldpaprikát megtisztítjuk és összevágjuk.
3. Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a babot és az apróra vágott zöldségeket. Megsózzuk és állandóan kevergetve 4-5 percig pároljuk.
4. Rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük és felöntjük vízzel (kb. 2 liternyi kell ennyi zöldséghez).
5. Felforraljuk és 30 percig főzzük, ennyi idő alatt a bab is megpuhul.
6. Közben a paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk.
7. Ha puha a bab, beletesszük a forrásban lévő levesbe az áttört fokhagymát, a paradicsomot és forraljuk még 2-3 percig ,majd közben a pici olajjal liszttel zsemleszínű rántást készítünk és ezt bele keverjük .és kész is. Én egy maréknyi tésztát is főztem bele Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Hagyjuk hűlni, mert a forró levesben nem érezzük jól az ízeket.
Tehetünk hozzá még tejfölt tálaláskor , de anélkül is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.