Hú ez nagyon jól hangzik! Amint tudom meg is sütöm! :)
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 db tojás (+1 db a kenéshez)
1 pohár kefír
25 dkg tepertő
1 dl fehérbor
0.5 dl tej
só,bors ízlés szerint
1 kávéskanál cukor
A tepertőt ledarálom,az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatom.
Egy tálba belerakom az összes hozzávalót és alaposan kidolgozom.
Természetesen a tepertő zsírosságától függően,kellhet még bele liszt,ne legyen lágy a tészta!Mikor kidagasztottam,hagyom kelni.
Mikor kicsit már kelt,én mégegyszer átdagasztom és teljesen megkelesztem.
Ha megkelt,2-3 cm vastagra nyújtom,tetejét beirdalom és kiszaggatom.
Én a család miatt nagyokra szaggatom.
A széleket újra összegyúrom,nyújtom,írdalom,szaggatom,míg el nem fogy a tésztám.
Zsírozott,lisztezett tepsikbe rakom,szellősen,hogy ne keljen össze.
Mikor kicsit megkelt,tetejét megkenem felvert tojással.
Mikor teljesen megkelt,előmelegített sütőben,nagy lángon(270 fokon),kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.