Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Fehérboros tepertős pogácsa

felvitel dátuma: 2011-09-15 11:49:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3619
részletes recept
Fehérboros tepertős pogácsa
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt

3 dkg élesztő

1 db tojás (+1 db a kenéshez)

1 pohár kefír

25 dkg tepertő

1 dl fehérbor

0.5 dl tej

,bors ízlés szerint

1 kávéskanál cukor

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tepertőt ledarálom,az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatom.
Egy tálba belerakom az összes hozzávalót és alaposan kidolgozom.
Természetesen a tepertő zsírosságától függően,kellhet még bele liszt,ne legyen lágy a tészta!Mikor kidagasztottam,hagyom kelni.
Mikor kicsit már kelt,én mégegyszer átdagasztom és teljesen megkelesztem.
Ha megkelt,2-3 cm vastagra nyújtom,tetejét beirdalom és kiszaggatom.
Én a család miatt nagyokra szaggatom.
A széleket újra összegyúrom,nyújtom,írdalom,szaggatom,míg el nem fogy a tésztám.
Zsírozott,lisztezett tepsikbe rakom,szellősen,hogy ne keljen össze.
Mikor kicsit megkelt,tetejét megkenem felvert tojással.
Mikor teljesen megkelt,előmelegített sütőben,nagy lángon(270 fokon),kb 15 perc alatt aranybarnára sütöm.

étvágyat hozzá!

Szakács: Gabcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Jolika 2012 január 23

Hú ez nagyon jól hangzik! Amint tudom meg is sütöm! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*