Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Fehér piskóta

felvitel dátuma: 2014-01-12 21:05:17       mai nézettség: 2       nézettség: 2482
részletes recept
Fehér piskóta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg vaj
  •  7 tojás fehérje
  • csipetnyi 
  • 12dkg kristálycukor
  • 13dkg rétesliszt
  • 1ek burgonyaliszt,vagy étkezési keményítő
  • 2ek vaniliáscukor
  • vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
  • Máz:fél citrom leve 10-15dkg porcukor
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:
  1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.A vajat megolvasztjuk.egy püspökkenyér formát kivajazunk,és zsemlemorzsával megszórjuk.
  2. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.A cukrot,réteslisztet,burgonyalisztet,és a vaniliáscukrot beleszórjuk,majd az olvasztott vajat is beleöntjük.
  3. A tésztát óvatosan,nehogy a hab megtörjön,összekeverjük,és a kikent formába öntjük.A sütő alsó rácsán kb.30 percig sütjük.
  4. A piskótát a formával együtt rácsra borítjuk,és így,lefedve hagyjuk kihűlni,majd a formát lehúzzuk róla.
  5. A citromléből és porcukorból kikeverjük a mázt,és rácsurgatjuk.
  6. Ajánlom,ha sok a tojásfehérjéd,ne hagyd ki!
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*