Nagyon tetszik, már elmentettem, koszonom!
30 dkg kocka alakú keksz
8 dl tej
8 kanál liszt
5 kanál cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
15 dkg tejpor
2 tasak tejszínhabpor (slag - mifelénk )
2,5 dl ásványvíz
5 dkg apróra vágott dió
Egy edényben felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a lisztet és a cukrot, sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejport és összevegyítjük a kihűlt tejes masszával. A krémet ráöntjük a kirakott kekszre (előzőleg tejben megmártogatjuk).
Közben a tejszínhabport az ásványvízzel felverjük kemény habnak, s rákenjük a krémre. Megszórjuk a sütink tetejét vagdalt dióval.
Pár óra hosszára hűtőbe tesszük, jó étvágyat kívánok hozzá.
A tepsi -tálca mérete (enyém) 36 x 24 cm-es.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.