Jó ez a recept,...hogyan veszed ki a keverő lapátokat ügyesen,hogy a kenyér ne szakadjon fel?
Ez a recept a két keverőlapátos kenyérsütőkhöz van. A kenyér súly 1,35 kg. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében beleteszem a kenyérsütőgép tartályába, beállítom az Alap fehér kenyérhez. Kiválasztom, hogy világos, közepes vagy sötét legyen a kenyerünk héja és bekapcsolom. Innentől kezdve a gép dolgozik már. Mikor elkészült a kenyér, rácsra teszem és hagyom kihülni. (hacsak a gyerekek nem vágják le a végét.)
Ha nem kenyérsütőben sütjük, akkor a tésztát duplájára kelesztjük és 180 fokon 45 perc alatt megsütjük a kenyeret az UltraPro edényben, végig lefedve.
Fontos!!!
Amannyiben a kenyérsütőben készíted, akkor élesztőt csak annyit tegyél, hogy a kisebbik mérő ne legyen tele, vagyis a szár alsó részének vonaláig mérd a szárított élesztőt!
Jó ez a recept,...hogyan veszed ki a keverő lapátokat ügyesen,hogy a kenyér ne szakadjon fel?
Óvatosan! :) Van hozzá egy kivevő, amivel előbb kicsit befelé nyomom a lapátot, majd nagyon óvatosan ide-oda mozgatva kihúzom. Ha pedig ott vagyok a közelben mielőtt sütni kezdene a gép, akkor a megkelt tésztából veszem ki, és lapátok nélkül sül a kenyér!
Ezt magam is ki tudom keverni, ha nincsen gépem? Mert eddig ez volt a legegyszerűbb kenyérrecept...
Igen, ki tudod keverni és sütőben meg tudod sütni. Már én sem a gépben sütöm, mert megadta magát a motorja és nem csináltatom meg. Sütőben sütve még finomabb is lesz a kenyér.
Én megsütöttem, köszi a receptet, nagyon szép kenyér lett belőle, tupperes ultraplusz edényben sütöttem és sütőben, nem gépben.
Örülök, hogy ízlik és nagyon szép lett a Tiéd is. Már én sem géppel sütöm, hanem a Tupperware UltraPlusz ill. UltraPro edényében. Sokkal jobb lesz az állaga és az íze is, mint a gépben sütöttnek.
Megsütöttem, nagyon finom volt. Köszi a receptet.
Zuzana, örülök, hogy ízlett.
Már többször megsütöttem és ízlett a férjemnek, nagyon guszta lett ez a kerekebb forma is.
Marcsi nagyon ugyes vagy,olyan szép ez a kenyér.Én még nem sutottem kenyeret csaka kenyérsutóben,de ahogy látom ez egész más megpróbálom én is római tálban megsutni.Ez úgy látom fehér kenyér én még fehér kenyeret nemsutottem csak graham liszttel és sok magokkal,nagyon finom,de ezt is kipróbálom.Még azt szeretném tudni,hogy ha sul a sutóben a kenyér,kell beletenni vizet a sutóbe amikor sul a kenyér,és meleg sutobe kell a kenyeret tenni sutni? Koszi Marcsi.
Én soha nem teszek vizet a sütőbe. Lefedem az edényemet a tetejével és keletkezik az edényben annyi pára, amennyire szükség van. Ha pedig Római tálban sütöd, azt amúgy is be kell áztatni. Feleslegesnek tartom a vizet a sütőbe. Soha semmilyen kelt tésztához nem alkalmazom ezt a módszert.
Ja egyre nem válaszoltam, bocsánat. A római tálhoz nem szabad előmelegíteni a sütőt, azt hideg sütőbe kell tenni.
Nagyon szépen koszonom Marcsi a tanácsaid,nem is tudom mit tennék nélkuled,mindenhez értesz és ami nagyon pozitív hogy megosztod velunk a tapasztalataid,római tálat most vettem még ki sem próbáltam a kenyér lesz a próba sutés,még egyszer koszonom.
Ha először használod a tálat, akkor legalább 1 órát áztasd hideg vízben az alját és a tetejét is. A következő használatoknál elég csak fél óra áztatás.
Marcsi, nagyon szép kenyeret sütöttél.
Kedves Marcsi!Nagyon guszta ez a kenyér ! Szeretném én is megsütni, nem vagyok gyakorlott kenyér sütő, és ezért máris kérdés merült fel. Az élesztőnél azt írod: "1,5 cs. szárított élesztő, (sütőben sütésnél) Gép mérőkanalának kisebbik felében 3/4 részig" Na nekem az a gondom, hogy a gépemhez nincs mérőkanál, és gépbe szeretném sütni. Ezért kérném, hogy más formába meghatároznád, hogy mennyi élesztőt tegyek hozzá? ( szárított? vagy rendes élesztő?) Válaszod előre is nagyon köszönöm!!! :)
Kedves Judit. Ha kenyérsütőben szeretnéd sütni, akkor a szárított élesztőt javaslom mindenképpen. Írod, hogy nincs hozzá mérőkanalad. Ez esetben 1 teás kanálnyi az élesztő, de csak simán, nem púpozottan!!! Sok sikert.
nekem nincs a kelesztő tálamnak fedele,konyha ruha nem jó?
Persze, természetesen úgy is megkel a tészta, csak lassabban. Bocsánat, hogy most válaszolok, de 1 hónapig nem volt gépem. :(
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.