Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Közepes » Fehér kenyér

felvitel dátuma: 2012-10-25 15:03:13       mai nézettség: 1       nézettség: 2433
részletes recept
Fehér kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

Én nem kenyérsütőben sütöttem, hanem sütőben ezért kicsit lágy lett 50dkg lisztből a tészta, így kb. 60 dkg kell...

  • 50-60 dkg liszt
  • 3,3 dl langyos víz
  • 0.5 dl olaj vagy olivaolaj
  • 1 ek. ecet
  • 2 kk.
  • 1 mk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • a tetejét tojássárga+víz keverékkel kentem be
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 55 perc

Elkészítés:

A kenyérsütőbe a folyékony alapanyagot bedobálom a sóval együtt, aztán jön a liszt, rámorzsolom az élesztőt, 0 mk. cukrot. Bekapcsolom és kb. 20 percig dagasztom.

Kiveszem átgyúrom és kelesztőtálban hagyom kb. 20 percig megint keleszteni. (Ha nincs kenyérsütőgép dagasztáshoz, akkor a kelesztési idő a kelesztőtálban kb. 50-55 perc), aztán lisztezett deszkán kicsi átgyúrom és formázom. Ultraplusz edényt kiolajozom és beleteszem a tésztát, a tetejét bevágom pengével, bekenem a tojásosvíz keverékkel. Közben előmelegítem a sütőt 200 fokra. Fedővel együtt kb. 25 percig sütöm, majd kiveszem átkenem a tetejét, leveszem a tetőt és 180 fokon sütöm tovább készre, kb. 30-35 percet még.

Ha nincs ilyen edény lehet jénaiban sütni, kikenni olajjal és fedővel. Ott figyelni kell a sütési időre. Úgy még nem próbáltam.

Mikor megsült a kenyér fogvályóval ellenőriztem a belsejét, hogy átsült-e. Utána pár perc a formában, majd kiborítottam vízes kézzel áttöröltem a kenyeret és konyharuhába csavarva rácson hagytam kihűlni.

Kihűlt szeletelhető. Kb. 90dkg-1kg kenyér lesz belőle.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*