Én nem kenyérsütőben sütöttem, hanem sütőben ezért kicsit lágy lett 50dkg lisztből a tészta, így kb. 60 dkg kell...
A kenyérsütőbe a folyékony alapanyagot bedobálom a sóval együtt, aztán jön a liszt, rámorzsolom az élesztőt, 0 mk. cukrot. Bekapcsolom és kb. 20 percig dagasztom.
Kiveszem átgyúrom és kelesztőtálban hagyom kb. 20 percig megint keleszteni. (Ha nincs kenyérsütőgép dagasztáshoz, akkor a kelesztési idő a kelesztőtálban kb. 50-55 perc), aztán lisztezett deszkán kicsi átgyúrom és formázom. Ultraplusz edényt kiolajozom és beleteszem a tésztát, a tetejét bevágom pengével, bekenem a tojásosvíz keverékkel. Közben előmelegítem a sütőt 200 fokra. Fedővel együtt kb. 25 percig sütöm, majd kiveszem átkenem a tetejét, leveszem a tetőt és 180 fokon sütöm tovább készre, kb. 30-35 percet még.
Ha nincs ilyen edény lehet jénaiban sütni, kikenni olajjal és fedővel. Ott figyelni kell a sütési időre. Úgy még nem próbáltam.
Mikor megsült a kenyér fogvályóval ellenőriztem a belsejét, hogy átsült-e. Utána pár perc a formában, majd kiborítottam vízes kézzel áttöröltem a kenyeret és konyharuhába csavarva rácson hagytam kihűlni.
Kihűlt szeletelhető. Kb. 90dkg-1kg kenyér lesz belőle.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.