50 dkg búzakenyérliszt, BL 80( Nagyi titka búzakenyérliszt fehér)
3 dl kézmeleg víz,
2 dkg élesztő,
2 kk. só,
1 ek. olaj,
1 csipet cukor
BlFelfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl kézmeleg vízben. A lisztet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a sót, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval egyneművé dagasztjuk. Ezután géppel vagy kézzel jól kidolgozzuk. A tésztát letakarva langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, kézzel jól átgyúrjuk, formázzuk. Sütőlapon vagy kenyérsütőben letakarva kelesztjük tovább, amíg újra kétszeresére nem nő. ezután a fehérkenyér tetejét éles késsel (vagy pengével) több helyen vágjuk be, és átkenjük vízzel . A sütőt előmelegítjük 220 fokra, az aljába tegyünk egy kis edénybe vizet, hogy jó gőzös legyen a sütő. A bevizezett kenyeret tegyük a gőzös sütőbe, magas hőfokon süssük 15 percet hogy kérget kapjon, majd a hőt levesszük 175 fokra, és így sütjük tovább, míg szép színe lesz. A sütő alsó részébe tegyük. ha megsült, még forrón újra átkenjük vízzel, és itt énekelni kezd! Hagyjuk kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.