Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Fehér kenyér

felvitel dátuma: 2012-09-09 18:21:25       mai nézettség: 1       nézettség: 2841
részletes recept
Fehér kenyér
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg búzakenyérliszt, BL 80( Nagyi titka búzakenyérliszt fehér)

3 dl kézmeleg víz,

2 dkg élesztő,

2 kk. ,

1 ek. olaj,

1 csipet cukor

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

BlFelfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral 1 dl kézmeleg vízben. A lisztet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a sót, majd a felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóval egyneművé dagasztjuk. Ezután géppel vagy kézzel jól kidolgozzuk. A tésztát letakarva langyos helyen 1 órát kelesztjük. Ha megkelt, kézzel jól átgyúrjuk, formázzuk. Sütőlapon vagy kenyérsütőben letakarva  kelesztjük tovább, amíg újra kétszeresére nem ezután a fehérkenyér tetejét éles késsel (vagy pengével) több helyen vágjuk be, és átkenjük vízzel .   A sütőt előmelegítjük 220 fokra, az aljába tegyünk egy kis edénybe vizet, hogy gőzös legyen a sütő. A bevizezett kenyeret tegyük a gőzös sütőbe, magas hőfokon süssük 15 percet hogy kérget kapjon, majd a hőt levesszük 175 fokra, és így sütjük tovább, míg szép színe lesz. A sütő alsó részébe tegyük. ha megsült, még forrón újra átkenjük vízzel, és itt énekelni kezd! Hagyjuk kihűlni.

Szakács: detty


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*