1 kg kenyerliszt BL80as,1 eleszto,15dkg napraforgomagos lisztkeverek,
2kiskanal so,3kiskanal cukor a keleszteshez,6-7 dl langyos viz, 2 jo evokanal olaj,lehet oliva olaj vagy napraforgos olaj,
A lisztkevereket beteszem egy nagyobb talba.
Aztan kozepebe lyukat formallok,bele ontom a 2dl langyos vizet,3 kiskanal cukrot es az 1 egesz elesztot.Kicsit osszekeverem,es hagyom kelni. Ha megkelt,hozzaadom a tobbi vizet sot,olajat,es bedagasztom,ne legyen lagy se kemeny.Ha duplajjara kelt,ismet atgyurom mar a deszken,es kelni hagyom.20 perc utan ismet atgyurom lazan mostmar,es a zsirozott,lisztezett formaba teszem.Bevagom 3 helyen,es kelni hagyom mig jol feljon a formaban.Sutes: 220Cfokon 20perc,aztan 40-50perc 200fokon.Kis labasba vizet teszunk a sutobe.Megsult,vizers ecsettel atkenem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.