Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Feher kenyer

felvitel dátuma: 2013-08-15 18:22:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2201
részletes recept
Feher kenyer
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg kenyerliszt BL80as,1 eleszto,15dkg napraforgomagos lisztkeverek,

2kiskanal so,3kiskanal cukor a keleszteshez,6-7 dl langyos viz, 2 jo evokanal olaj,lehet oliva olaj vagy napraforgos olaj,

Előkészületi idő: 80 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A lisztkevereket beteszem  egy nagyobb talba.

Aztan kozepebe lyukat formallok,bele ontom a 2dl langyos vizet,3 kiskanal cukrot es az 1 egesz elesztot.Kicsit osszekeverem,es hagyom kelni. Ha megkelt,hozzaadom a tobbi vizet sot,olajat,es bedagasztom,ne legyen lagy se kemeny.Ha duplajjara kelt,ismet atgyurom mar a deszken,es kelni hagyom.20 perc utan ismet atgyurom lazan mostmar,es a zsirozott,lisztezett formaba teszem.Bevagom 3 helyen,es kelni hagyom mig jol feljon a formaban.Sutes: 220Cfokon 20perc,aztan 40-50perc 200fokon.Kis labasba vizet teszunk a sutobe.Megsult,vizers ecsettel atkenem.

Szakács: Marta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*