10 dkg mazsola,1/2 rum,30dkg fehércsoki,20dlg vaj,vagy margarin,1kksütőpor/kávéskanál/30dkg finomliszt,1 csipet só ,6 tojás,35dkg cukor,1 vaniliarud,1citrom,
teteje,-fahéjas porcukor1-1 evőkanál
/vaniliarud el hagyható/én nem raktam bele :)/
A mazsolát egy kisebb edénybe rakjuk bele a rumot ha nem lepi el akkor,teszünk hozzá vizet és fel forraljuk,majd leszürjük,és hagyjuk hülni.A fehércsokit apródarabokra törjük és a maragrinnal együtt göz fölött ,meg olvasztjuk.Hagyjuk langyosra hülni.
A lisztet össze keverjük,a sütőporral,és a csipett sóval.,majd a tojásokat robotgéppel alaposan fel habositjuk, a cukorral és a vanikiaruddalkikapart belesejével,keverjük/el hagyni lehet a vaniliarudat/Hozzá reszeljük a citromhéllyát,beledolgozzuk a langyos fehércsokiit végül fakanál kavarjuk ki,bele a sütőporosliszt és végül a rumos mazsolát..
Sütőpapiros tepsibe rakjuk és 35 percig és nem tovább sütjük.A belseje igy marad jó puha.
Tálalás előtt,meg várjuk mig ki hül,és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.