Fehér csokis sajttorta vegyes gyümölcs öntettel
2 cs zabfalatok keksz (darálva)
20 dkg margarin olvasztva
50 dkg mascarpone krémsajt
1-2 tubus tömlős natúr krémsajt
porcukor ízlés szerint
3 dl növényi tejszín
3 tábla fehér csoki
A kekszet és a margarint összegyúrjuk,és belenyomkodjuk a tortaforma aljába.Hűtőbe tesszük hogy kidermedjen.
A fehér csokit gőz felett felolvasztjuk.A krémsajtokat a porcukorral kikeverjük,beleöntjük a csokit,és a végén hozzákeverjük a felvert tejszínt.A masszát beletesszük a tortaformába,jól elsimítjuk,és pár órára hűtőbe tesszük.
Míg jól kidermed,addig bármilyen gyümölcsből készítünk öntetet,amit tálalás előtt öntünk a torta tetejére.
Öntet: a gyümölcsöt kevés cukorral és ízlés szerint fűszerekkel feltenni főni,de nem( szétfőzni)majd a gyümit kiszedni a cukros szirupból,és a levet addig főzni míg jól besűrűsödik.Akkor visszatenni a gyümölcsöt,megkeverni,és hagyni kihűlni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.