6 tojás
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt púpozva
fél csomag sütőpor
4 evőkanál olaj
26 cm es torta forma kikenve, lisztezve
krémhez:
4 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg fehér csoki20 dkg vaj, vagy 1 kocka ráma
rum és mandula aroma, egyharmad üvegecskényi
2 decinyi jófajta baracklekvár
egy kisebb doboz őszibarack befőtt
cukorgyöngy a díszítéshez
6 egész tojást , 6 evőkanál kristálycukorral jól kihabosítunk, majd adunk hozzá 6 púpozott evőkanál lisztet, amihez adunk egy fél sütőport és 3-4 evőkanál olajat. Kikent, lisztezett 26 cm es formában sütjük.
Háromfelé vágjuk.
4 egész tojást 15 dkg porcukorral víz fölött besűrítünk, adunk hozzá 25 dkg fehér csokit, majd amikor levettük, beledobunk 20 dkg vajat vagy rámát. Amikor már éppen csak langyos habosra kavarjuk, én tettem bele kevés rum és fehér színű mandula aromát.
Egy lapot megkentem sárgabarack lekvárral, erre kentem krémet amibe apróra vágott nektarin befőtt darabokat nyomkodtam, majd megint megismételtem a második lappal , aztán rá a harmadik lap.
A torta tetejét és oldalát is áthúztam a krémmel, kanál hátoldalával nyomkodtam el a krémet ilyen randára.
A tetejére a logót is saját magam készítettem, torta burkoló anyagbó
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.