na ez olyan jól néz ki hogy hamarosam csinálok én is ilyet.
3 db csirkecomb ketté vágva
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehér bor
2 dl tejföl
1 kávéskanál liszt
20-30 dkg gomba
delikát, őrölt bors
köretnek tészta
A szalonnát felkockázom, és odateszem, hogy a zsírja kicsit kisüljön. Közben apróra vágom a megtisztított hagymát és fokhagymát, majd rádobom a zsírra és szalonnára. Üvegesre pirítom és ráteszem a két felé vágott combokat. Fehéredésig sütöm, majd fűszerezem delikáttal és borssal. Felöntöm a borral és fedő alatt párolom. Mikor a hús már majdnem megpuhult, beleszórom a megmosott gombát. Pár perc elég neki, és jöhet az egy kávéskanálnyi liszttel elkevert tejfölös habarás. Még egy utolsót rottyan, és már készen is van. Én most sarvacska tésztával tálaltam, de nokedlivel is nagyon finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.