Elkeszitettem a fehercsoki kremet ami nagyon finom lett Koszonom szepen
Piskóta hozzávalók:
6 tojás
10 dkg kristálycukor
2 dkg vaníliás cukor
12 dkg finomliszt
Krém hozzávalói:
4 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
4 tojás sárgája
15 dkg kristálycukor
1 tábla fehércsokoládé
2,5 dl állati tejszín (például: Oké tejszín, nem főző, hanem sima)
2,5 dl növényi tejszín (például: Oké Habmester)
Előkészítés:
A sütőformát kiolajozzuk, lisztezzük. Érdemes csatos tortakarika formát használni.
Begyújtjuk a sütőt, és 180°C-ra állítva bemelegítjük.
Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.
A lisztet kétszer átszitáljuk, így nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.
Elkészítés:
A tojás fehérjét a cukor felével és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is a cukor másik felével kihabosítjuk. Belekeverjük a habosított tojás sárgákat a fehérje habba, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, óvatosan keverve, hogy a habot ne törjük össze, mert a piskóta összeesik sütéskor, és szalonnás lesz. Beleöntjük a sütőformába, és elsimítjuk úgy, hogy a közepét kicsit a széle felé húzzuk ki, így a közepe nem púposodik fel. Behelyezzük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.
A SÜTŐT KÖZBEN NE NYITOGASSUK, MERT A PISKÓTA ÖSSZEESIK!!!
Érdemes 30 perc után fogpiszkálóval megbökni a közepét, ha nem ragadt rá tészta, akkor átsült.
Mikor kivesszük a sütőből, nagyon vékonyan liszttel hintsük meg a piskóta tetejét. Vágjuk körbe a formát egy hegyes késsel, vigyázva, hogy ne vágjunk a tésztába. Fordítsuk fel egy vágódeszkára, és vegyük le a karika oldalát. Hagyjuk kicsit így a tésztát, vegyük le óvatosan a forma alját is, szintén egy késsel alányúlva.
Kb. 3 perc után, fordítsuk vissza egy tortarácsra a tésztát, és egy tiszta, száraz ecsettel a lisztet seperjük le róla, hagyjuk így kihűlni, így a piskóta alul nem vizesedik be.
Krém készítése:
A mikrohullámú sütőben a tejből 3,5 dl-t, és a cukrot felmelegítjük, ez kb. 5 perc. Majd hozzáadjuk a fehér csokit feltördelve. Keverjük, amíg elolvad a csoki. A félre tett, hideg 0,5 dl tejet a pudingporral és a tojás sárgákkal csomómentesre elkeverjük, majd a meleg tejhez keverjük. Megint visszatesszük a mikrohullámú sütőbe, és 4 perc alatt, de látható is, mikor sűrűsödik be, megfőzzük a pudingot. Közben kétszer háromszor állítsuk meg a mikrót, és keverjük meg a pudingot. Így garantált, hogy nem lesz csomós, és nem ég oda.
Kihűtjük a krém alapot. Mikor kihűlt, egy bot mixerrel az egészet átmixeljük, így egy nagyon krémes sűrű masszát kapunk.
A tejszíneket egyben felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a krémet folyamatosan adagolva, nem egyszerre. Ezt már lassú fokozaton. Vigyázzunk, a habot túlverhetjük, és összeesik!
A piskótát három részre vágjuk, betöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a saját krémjével. A maradék krémmel díszítjük, és fehér csokit reszelhetünk a tetejére.
Jól fagyasszuk ki, úgy könnyebb szeletelni.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.