Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Fehé csoki torta (16 szeletes)

felvitel dátuma: 2011-08-17 17:28:33       mai nézettség: 1       nézettség: 2828
részletes recept
Fehé csoki torta (16 szeletes)
Hozzávalók 1 személyre:

Piskóta hozzávalók:

 

6 tojás

10 dkg kristálycukor

2 dkg vaníliás cukor

12 dkg finomliszt

 

Krém hozzávalói:

 

4 dl tej

1 csomag vaníliás pudingpor

4 tojás sárgája

15 dkg kristálycukor

1 tábla fehércsokoládé

2,5 dl állati tejszín (például: Oké tejszín, nem főző, hanem sima)

2,5 dl növényi tejszín (például: Oké Habmester)

  

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 120 perc

Elkészítés:

Előkészítés:

 

A sütőformát kiolajozzuk, lisztezzük. Érdemes csatos tortakarika formát használni.

Begyújtjuk a sütőt, és 180°C-ra állítva bemelegítjük.

Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.

A lisztet kétszer átszitáljuk, így nagyon lágy, levegős tésztát kapunk.

 

Elkészítés:

 

A tojás fehérjét a cukor felével és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is a cukor másik felével kihabosítjuk. Belekeverjük a habosított tojás sárgákat a fehérje habba, majd apránként hozzáadjuk a lisztet, óvatosan keverve, hogy a habot ne törjük össze, mert a piskóta összeesik sütéskor, és szalonnás lesz. Beleöntjük a sütőformába, és elsimítjuk úgy, hogy a közepét kicsit a széle felé húzzuk ki, így a közepe nem púposodik fel. Behelyezzük a sütőbe és kb. 30 perc alatt megsütjük.

A SÜTŐT KÖZBEN NE NYITOGASSUK, MERT A PISKÓTA ÖSSZEESIK!!!

Érdemes 30 perc után fogpiszkálóval megbökni a közepét, ha nem ragadt rá tészta, akkor átsült.

Mikor kivesszük a sütőből, nagyon vékonyan liszttel hintsük meg a piskóta tetejét. Vágjuk körbe a formát egy hegyes késsel, vigyázva, hogy ne vágjunk a tésztába. Fordítsuk fel egy vágódeszkára, és vegyük le a karika oldalát. Hagyjuk kicsit így a tésztát, vegyük le óvatosan a forma alját is, szintén egy késsel alányúlva.

 

Kb. 3 perc után, fordítsuk vissza egy tortarácsra a tésztát, és egy tiszta, száraz ecsettel a lisztet seperjük le róla, hagyjuk így kihűlni, így a piskóta alul nem vizesedik be.

 

Krém készítése:

 

A mikrohullámú sütőben a tejből 3,5 dl-t, és a cukrot felmelegítjük, ez kb. 5 perc. Majd hozzáadjuk a fehér csokit feltördelve. Keverjük, amíg elolvad a csoki. A félre tett, hideg 0,5 dl tejet a pudingporral és a tojás sárgákkal csomómentesre elkeverjük, majd a meleg tejhez keverjük. Megint visszatesszük a mikrohullámú sütőbe, és 4 perc alatt, de látható is, mikor sűrűsödik be, megfőzzük a pudingot. Közben kétszer háromszor állítsuk meg a mikrót, és keverjük meg a pudingot. Így garantált, hogy nem lesz csomós, és nem ég oda.

Kihűtjük a krém alapot. Mikor kihűlt, egy bot mixerrel az egészet átmixeljük, így egy nagyon krémes sűrű masszát kapunk.

A tejszíneket egyben felverjük kemény habbá. Hozzáadjuk a krémet folyamatosan adagolva, nem egyszerre. Ezt már lassú fokozaton. Vigyázzunk, a habot túlverhetjük, és összeesik!

A piskótát három részre vágjuk, betöltjük a krémmel, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a saját krémjével. A maradék krémmel díszítjük, és fehér csokit reszelhetünk a tetejére.

 

Jól fagyasszuk ki, úgy könnyebb szeletelni.

 

Jó étvágyat hozzá! 

Szakács: Melinda


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kdedit 2011 szeptember 24

Elkeszitettem a fehercsoki kremet ami nagyon finom lett Koszonom szepen

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*