A "törzshöz":
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 csapott evőkanál cukor
fél cs.sütőpor
egy normál méretű tepsi
Az "ágakhoz":
3 db.tojás
3 evőkanál liszt
3 csapott evőkanál cukor
a felénél kicsit kevesebb sütőpor
egy kisebb tepsi
Krémhez:
2 tojás
3 csapott evőkanál kakaópor(én a sötét,erősebbet használom)
4-5 evőkanál cukor
25 dkg Ráma margarin
egy kis rum,vagy rumaroma,de nem szükséges
Először elkészítem a szokásos módon a piskótatésztát 6 tojásból:a sárgáját kikeverem a cukorral,majd hozzáadom a felvert kemény fehér habot,beleteszem a lisztet,sütőport.Finoman elkeverem.A nagyobb tepsi aljába sütőpapirt teszek,és beleöntöm a masszát.Lassú tűzön sütöm,nem nyitogatom a sütőajtót,nehogy összeessen.Közben már keverem is ki a kisebb adag piskótát,az előző módon,hogy ha a nagy megsül,rakhassam is be a sütőbe.Ha kész a nagyobb piskóta,kiborítom,és amikor lehúzom róla a papirt,óvatosan föltekerem,még forrón.Így hagyjuk kihülni.A kisebbet is ugyanígy,forrón feltekerem.Amíg hülnek,elkészítem a krémet.
A tűzhelyre teszek egy szélesebb lábasban egy kis vizet,és keresek egy olyan kisebbet ,ami "kényelmesen" elfér benne,ebben készítem a krémet.Úgy mondjuk,hogy tűzön,vízen főzzük!A kisebb lábasba beleütöm a két tojást,beleteszem a kakaót,és a cukrot,és amíg alatta forr a víz lassú tűzön,folyamatosan kevergetem,még jobb,ha hagyományos habverővel verem .Egészen addig,amíg szép krémmé nem áll össze,és szépen elválik a lábos aljától.Kiveszem a vizes lábasból az edényt,és hagyom a krémet kihűlni.Felverek habosra egy Rámát,hozzáadom a megfőzött csokikrémet,én még egy kis rumaromát is szoktam hozzá tenni.Ezt jó alaposan kikeverem habverővel.Óvatosan széthajtom a nagyobb piskótát,megtöltöm,újta feltekerem,majd a kisebbet is,amit aztán kettévágok ferdén.Egy kis krémmel a törzs oldalához ragasztom.Annyi krémet hagyok,hogy szépen megkenjem vele a tortát,majd villával szabálytalan "kérget" rajzolok rá .Díszíthetjük levélkével,vagy szoktam rá nyáron meggyet tenni szárastól,levelestől.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.