Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Fatörzs torta

felvitel dátuma: 2012-03-14 18:55:01       mai nézettség: 1       nézettség: 1787
részletes recept
Fatörzs torta
Hozzávalók 10 személyre:

A "törzshöz":

6 db tojás

6 evőkanál liszt

6 csapott evőkanál cukor

fél cs.sütőpor

egy normál méretű tepsi

Az "ágakhoz":

3 db.tojás

3 evőkanál liszt

3 csapott evőkanál cukor

a felénél kicsit kevesebb sütőpor

egy kisebb tepsi

Krémhez:

2 tojás

3 csapott evőkanál kakaópor(én a sötét,erősebbet használom)

4-5 evőkanál cukor

25 dkg Ráma margarin

egy kis rum,vagy rumaroma,de nem szükséges

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Először elkészítem a szokásos módon a piskótatésztát 6 tojásból:a sárgáját kikeverem a cukorral,majd hozzáadom a felvert kemény fehér habot,beleteszem a lisztet,sütőport.Finoman elkeverem.A nagyobb tepsi aljába sütőpapirt teszek,és beleöntöm a masszát.Lassú tűzön sütöm,nem nyitogatom a sütőajtót,nehogy összeessen.Közben már keverem is ki a kisebb adag piskótát,az előző módon,hogy ha a nagy megsül,rakhassam is be a sütőbe.Ha kész a nagyobb piskóta,kiborítom,és amikor lehúzom róla a papirt,óvatosan föltekerem,még forrón.Így hagyjuk kihülni.A kisebbet is ugyanígy,forrón feltekerem.Amíg hülnek,elkészítem a krémet.

A tűzhelyre teszek egy szélesebb lábasban egy kis vizet,és keresek egy olyan  kisebbet ,ami "kényelmesen" elfér benne,ebben készítem  a krémet.Úgy mondjuk,hogy tűzön,vízen főzzük!A kisebb lábasba beleütöm a két tojást,beleteszem a kakaót,és a cukrot,és amíg alatta forr a víz lassú tűzön,folyamatosan kevergetem,még jobb,ha hagyományos habverővel verem .Egészen addig,amíg szép krémmé nem áll össze,és szépen elválik a lábos aljától.Kiveszem a vizes lábasból az edényt,és hagyom a krémet kihűlni.Felverek habosra egy Rámát,hozzáadom a megfőzött csokikrémet,én még egy kis rumaromát is szoktam hozzá tenni.Ezt alaposan kikeverem habverővel.Óvatosan széthajtom a nagyobb piskótát,megtöltöm,újta feltekerem,majd a kisebbet is,amit aztán kettévágok ferdén.Egy kis krémmel a törzs oldalához ragasztom.Annyi krémet hagyok,hogy szépen megkenjem vele a tortát,majd villával szabálytalan "kérget" rajzolok  .Díszíthetjük levélkével,vagy szoktam  nyáron meggyet tenni szárastól,levelestől.

Szakács: Anita


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*