Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Fasírtgombóc burgonyaágyon

felvitel dátuma: 2012-05-28 07:04:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1065
részletes recept
Fasírtgombóc burgonyaágyon
Hozzávalók 4 személyre:

¾ kg darált hús /csibe,sertés,pulyka/

2 zsemle

1 fej hagyma

3-4 gerezd foghagyma

1 kaliforniai paprika /vagy bármilyen színes paprika /

2 tojás

1 cs. zöldségzöld

, bors, pirospaprika

kevés olaj

 

1 ½ kg burgonya

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A fasírthoz a hagymát, apró kockára vágva olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a szintén apróra vágott foghagymát, zöldség zöldet, és hagyjuk kihűlni kicsit.

A zsemlét beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.

A kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk.

A darált húshoz hozzáadjuk a hagymát, zsemlét, beleütjük a 2 tojást, a kaliforniai paprikát, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a pirospaprikát is. Jól kikeverjük és gombócokat készítünk belőle.

A burgonyát karikára szeljük. /ne legyen túl vékony/

A sütőtál alját kiolajozzuk, teszünk bele egy sor burgonyát, sózzuk, majd a fasírt gombócokat elhelyezzük a tetején. Minden gombócot megkenünk olajjal és a gombócok közé 1-1 szelet burgonyát teszünk, hogy a gombócok ne érjenek egymáshoz./Sütőtál széléhez is lehet tenni körbe./

200 fokos sütőbe kb 1 ½ órát sütjük. /Ha erősen pirulni tegyünk a tetejére alufóliát./

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Fogasné Szenczi Adél 2014 február 12

Nagyon jó és egyszerű!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*