- fél kg darált hús (én sertés-marhát használtam, vegyesen)
- 1ek. zsemlemorzsa
- 1 tojás
- só, bors, pirospaprika
- vöröshagyma darálva vagy reszelve
- fokhagyma
- 5 dkg sajt
- 20 dkg szeletelt bacon
Ezt a receptet itt találtam az oldalon, átalakítottam AMC technikára, nagyon finom lett..
A darálthúsból a tojással, zsemlemorzsával és a fűszerekkel fasírt masszát készítettem.
A bacon szeletek kétharmadát alufóliára terítve összefontam. Ráterítettem a húsmassza felét, arra sajtdarabokat raktam, majd befedtem a húsmassza másik felével. Ráhajtogattam a bacon "szőttest" és a maradék szeletekkel teljesen befedtem a húsmasszát.
Előmelegítettem a 2,5 l-es, 24 cm-es AMC serpenyőt a visiotherm első zöld jelzéséig és a begönygyölt húst beletettem. Jól átpirítottam (kb. 5 perc), aztán rátettem a fedőt vagy 8-10 percre. Utána átfordítottam a másik oldalára és vagy 5 percig pirítottam.
Ezzel a technikával azt értem el, hogy felénél is kevesebb idő alatt készült el, mint az eredeti recept és semmilyen zsiradékot nem kellett használnom hozzá.
Sült töltelékkel és majonézes burgonyasalátával tálaltam, ezek receptjét külön írom le.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.