Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » fasírt kelkáposztában, baconnal

felvitel dátuma: 2012-09-30 17:59:27       mai nézettség: 1       nézettség: 2664
részletes recept
fasírt kelkáposztában, baconnal
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú kelkáposzta
40-50 dkg darált hús
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 zsemle
1 cs. szeletelt bacon szalonna /20 dkg/
fűszerek: , bors, csipetnyi szerecsendió, kevés pirospaprika
1 evőkanál zsír, vagy 2 evőkanál olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és forró vízfürdőben egyet forralok rajta, hogy kissé puha és tekerhető legyen.
A fasírthoz valókat összekeverem, minden levélre egy-egy kupacot teszek és összegöngyölöm, majd rátekerek egy-egy szelet bacon szalonnát. Ha kevesebb szalonnánk van, akkor elég a tetejére egyet keresztbe fektetni. Sütőtálba, vagy tepsibe, sorba rakom, hozzáadom az olajat, vagy zsírt, és alufóliával letakarva 20-30 percig sütöm közepes tűznél, majd a fóliát eltávolítom és a hőmérsékletet megemelve pirosra sütöm.
Tetszés szerinti körettel tálalható.
A recept egyik kedves csoporttársamtól, Mogyorósi Károlynétól van!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 szeptember 30

Nagyon jól hangzik, mentette.!!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*