0,5 kg darált sertéshús
2 db főtt burgonya
4 dkg vaj
0,5dl tej
1 db közepes nagyságú hagyma
4 cikk fokhagyma
1 dl tejszin
0,5 dl víz
3 evőkanál élesztő nélküli zsemlemorzsa
1 db tojás
só
bors
1 késhegynyi őrölt piros paprika
10 dkg zsemlemorzsa a fasírtok formázásához
3 dl olaj a kisütéshez
Az apróra vágott hagymát, és fokhagymát 2 dkg vajon megdinszteljük. A főtt krumpliból a 0,5 dl tejjel és 2 dkg vajjal krumplipürét készítünk. A tejszin és víz keverékéhez hozzáadjuk a 3 evőkanál zsemlemorzsát.
A fentieket a többi hozzávalóval együtt a darált húshoz keverjük, jól eldolgozzuk, kerek korongokat formázunk a masszából, amiket zsemlemorzsába forgatunk.
Az olajban 20 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.