Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Farsangi fánk

felvitel dátuma: 2013-01-06 20:13:53       mai nézettség: 1       nézettség: 2702
részletes recept
Farsangi fánk
Hozzávalók 6 személyre:
  • 50 dkg liszt,
  • 2 tojás sárgája,
  • 2 evőkanál porcukor,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 dkg élesztő,
  • kb. fél liter tej. (én most 3 dl tejjel és kb. 1dl tejszínnel készítettem)
Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet kimérjük a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, és az olvasztott vajjal. Ehhez hozzákeverjük a fellangyosított habtejszínt (természetesen folyékony állapotban tesszük hozzá).

A keveréket a liszthez öntjük és annyi langyos tejjel, amennyi szükséges jól kidolgozzuk a fánk tésztánkat. Nekem a 3 dl tej mind kellett. A folyadék mennyisége mindig a liszttől függ. Van olyan liszt, amihez kellett már nekem is a fél liter folyadék. Most a Nagyi Titka liszttel dolgoztam.

A tésztát duplájára kelesztjük.

A Gyúrólapot lefektetjük a munkaasztalra, az asztalt bevizezzük és így letapad a Gyúrólapunk, nem mozog.

A tésztát jól átdolgozzuk kézzel. Kitesszük a vékonyan megolajozott Gyúrólapra és a Nyújtóval ujjnyi vékonyra, de inkább vékonyabbra nyújtjuk. TW Fánkszaggatóval kiszaggatjuk.

Bő olajban kisütjük a fánkot. Hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni az Ovális Tálalómesterbe, rakjuk a kisült fánkokat. Mikor végeztünk mindnek a sütésével, tálcára rakjuk és az Új Hullám Porcukorszóróval megcukrozzuk.

Házi készítésű baracklekvárral kínáljuk.

Akinek kedve van, meg is töltheti porcukrozás előtt a fánkokat úgy, hogy egy fecskendőbe felszívja a baracklekvárt és a fánk oldalába szúrva benyomja a lekvárt a közepébe.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*