Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet kimérjük a Duplafalú Ablakos Kelesztőbe.
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, és az olvasztott vajjal. Ehhez hozzákeverjük a fellangyosított habtejszínt (természetesen folyékony állapotban tesszük hozzá).
A keveréket a liszthez öntjük és annyi langyos tejjel, amennyi szükséges jól kidolgozzuk a fánk tésztánkat. Nekem a 3 dl tej mind kellett. A folyadék mennyisége mindig a liszttől függ. Van olyan liszt, amihez kellett már nekem is a fél liter folyadék. Most a Nagyi Titka liszttel dolgoztam.
A tésztát duplájára kelesztjük.
A Gyúrólapot lefektetjük a munkaasztalra, az asztalt bevizezzük és így letapad a Gyúrólapunk, nem mozog.
A tésztát jól átdolgozzuk kézzel. Kitesszük a vékonyan megolajozott Gyúrólapra és a Nyújtóval ujjnyi vékonyra, de inkább vékonyabbra nyújtjuk. TW Fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
Bő olajban kisütjük a fánkot. Hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni az Ovális Tálalómesterbe, rakjuk a kisült fánkokat. Mikor végeztünk mindnek a sütésével, tálcára rakjuk és az Új Hullám Porcukorszóróval megcukrozzuk.
Házi készítésű baracklekvárral kínáljuk.
Akinek kedve van, meg is töltheti porcukrozás előtt a fánkokat úgy, hogy egy fecskendőbe felszívja a baracklekvárt és a fánk oldalába szúrva benyomja a lekvárt a közepébe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.