Nagyon guszták!!:)
Hozzávalók: 1 kg. liszt,5 tojás sárgája,7 dkg. élesztő,4 dkg. margarin,só,kb. 7 dl. tej,pici cukor,1 dl. rum, 1 mokkáskanál ecet,olaj a sütéshez.
Elkészítés:a fele tejben pici cukorral és pici sóval felfuttatjukaz élesztőt. A tojások sárgáját beletesszük a lisztbe, a sót is az élaztős tejet, és kezdjük dagasztani.Folyamatosan adagoljuk hozzá az olvasztott margarint,és a többi tejet ,hogy jó lágy tésztát kapjunk.Akkor jó a tészta, ha az edény falától elválik. 1 órát pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk.Kinyújtuk, és kiszaggatjuk. Még így is pihentetjük kicsit, és ha az olaj elég meleg sütjük, Mindíg azt a felét tesszük az olajba amelyik felül van. Először fedő alatt sütjük pár percig, majd levesszük a fedőt, megfordítjuk, és a másik felét is szép pirosra sütjük. kevés olajat tegyünk a lábasba, mert másképp nem lesz szalagos.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.