50dkg liszt,3evkanál porcukor,4db tojássárgája,8dkg olvasztott vaj,van.cukor,féldl rum,3dkg élesztő,2,5dl tej,reszelt citromhéj, pici só,lekvár,10dkg porcukor a szóráshoz, 4dl olaj a sütéshez
Egy keverőtálba beleteszem a lisztet,a cukrot,a van.cukrot,pici sót,a tojások sárgáját és a cukros ,langyos tejben felfuttatott élesztőt.Lágy tésztát dagasztok,amikor összeállt akkor apránként beledagasztom az olvasztott,de nem meleg vajat.Jól kidolgozom,lelisztezem és langyos helyen 30 percig kelesztem.Majd deszkára öntöm és kézzel kinyújtom 1cm vastagra.Fánk szaggatóval,vagy pohárral kiszaggatom és 15 percet pihentetem,majd meleg olajban szépen lassan kisütöm.Előszőr fedő alatt,majd megfordítva annélkül.Itatós papírra szedem,hogy az olajat felszívja és leporcukrozom.Lekvárral kínálom.
A képen látható fonott fánk elkészitése,receptje:Limara receptoldalán található
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.