Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 21 hétfő Konrád névnapja

Főoldal » Farsangi fánk

felvitel dátuma: 2012-01-29 15:20:20       mai nézettség: 4       nézettség: 2509
részletes recept
Farsangi fánk
Hozzávalók 6 személyre:

50dkg liszt,3evkanál porcukor,4db tojássárgája,8dkg olvasztott vaj,van.cukor,féldl rum,3dkg élesztő,2,5dl tej,reszelt citromhéj, pici ,lekvár,10dkg porcukor a szóráshoz4dl olajsütéshez

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Egy keverőtálba beleteszem a lisztet,a cukrot,a van.cukrot,pici sót,a tojások sárgáját és a cukros ,langyos tejben felfuttatott élesztőt.Lágy tésztát dagasztok,amikor összeállt akkor apránként beledagasztom az olvasztott,de nem meleg vajat.Jól kidolgozom,lelisztezem és langyos helyen 30 percig kelesztem.Majd deszkára öntöm és kézzel kinyújtom 1cm vastagra.Fánk szaggatóval,vagy pohárral kiszaggatom és 15 percet pihentetem,majd meleg olajban szépen lassan kisütöm.Előszőr fedő alatt,majd megfordítva annélkül.Itatós papírra szedem,hogy az olajat  felszívja és leporcukrozom.Lekvárral kínálom.

A képen látható fonott  fánk elkészitése,receptje:Limara receptoldalán található

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6050

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*