2 tojás
2 tejföl
2 mokkás kanál só
1 db citrom reszelt héja
2 dkg élesztő tejben futtatva
80 dkg liszt
Egy nagy tálban összekészítjük a hozzávalókat.
Egy kis cukrozott tejben frelfuttatjuk az élesztőt, majd ezt is hozzá öntjük.
Jól összegyúrjuk, majd langyos helyen kelesztjük.
Nem kényes,akár hidegen is megkel.
Kinyújtjuk egy ujjnyira, majd a legnagyobb pogácsaszaggatóval lisztezett deszkán kiszaggatjuk.
Hagyjuk még kb. 20 percet pihenni, majd bő, forró olajban kisütjük.
Finom baracklekvár vagy bármilyen pikáns gyümölcslekvár jár hozzá....
Laktató leves mellé kitűnő ebéd!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.