Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Farsangi fánk

felvitel dátuma: 2012-01-14 16:43:39       mai nézettség: 1       nézettség: 2941
részletes recept
Farsangi fánk
Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg liszt( fele sima fele rétes liszt)
  • 3 dkg élesztő
  • 3 egész tojás
  • 5 dkg vaj
  • csipet
  • 5 dkg cukor
  • 1 cs. vaniliás cukor
  • 1 e. k. rum
  • 3,5-4 dcl langyos tej
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Én gyorskelesztő tálat használok !

  1. A lisztet beleszitálom a tálba mélyedést csinálok a közepébe.
  2. Az élesztőt,cukrot elkeverem 1,5 dcl langyos tejben hagyom állni negyed órát amíg az élesztő fel nem habosodik
  3. A maradék tejben elkeverem a cukrot,vaniliás cukrot,sót,tojást a felolvasztott vajat és a liszthez adom alaposan összedolgozom (legyen hólyagos a tésztánk)
  4. Letakarom a tálat hagyom állni meleg helyen amíg kétszeresére nem dagad.
  5. Lisztezett deszkára borítom fimoman átgyúrom ,meghuzogatom olyan 2 újjnyi vastagra és kiszaggatom ,letakarom konyha ruhával hagyom állni 15-20 percet.

 

  1. Magas falú lábasban olyan 4 újjnyi olajat felforrósitok
  2. .A fánkok közepét olajos kézzel meghuzogatom üreget készítek olajba rakom.
  3. Akkor szoktam megforditani amikor hallom a vissza csepegő víz hangját .
  4. Forditá után már nem takarom le ettől lesz szép szalagos.
  5. Kiszedem papírtörlőre megtöltöm a mélyedést a fánkok közepén lekvárral.
  6. Porcukorral megszórom .

Úgy is szoktam készíteni,hogy a közepébe rakom a lekvárt.

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 gyenge erzsebet 2012 január 14

Koszonom, holnap meg probalom.10

0/10 Matus 2012 január 21

szivesen.sok sikert hozzá!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*