Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Farsangi fánk

felvitel dátuma: 2014-02-02 10:24:55       mai nézettség: 1       nézettség: 890
részletes recept
Farsangi fánk
Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 liter liszt
  • 0,5 liter tej
  • 1dkg élesztő
  • 2 ek vaj
  • 1 csipet
  • 4 tojássárgája
  • olaj a sütéshez
Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

Cukros tejbe (egy bögre langyos ,cukros tej, én így értelmeztem)áztassunk be 1 dkg élesztőt s futtassuk fel. Tegyünk egy mély tálba kevés lisztet, a megkelt élesztőt öntsük , és csináljunk belőle kovászt. Tegyünk egy bögrébe 4 tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, két evőkanál olvasztott vajat (margarin is ), és habarjuk addig amíg a kovász megkel. Ekkor tegyük a kovászra, sózzuk meg és öntsünk 1 liter (kevesebb mint, 1kg) langyos lisztet, és annyi tejet, hogy középkeménységű tésztát kapjunk, verjük fel simára (fakanállal szoktam) , és hagyjuk meleg helyen kelni. Ha megkelt , nyújtsuk ki újnyi vastagra, lisztbe mártott fánkszaggatóval (egy bögre is tökéletes) szúrjuk ki, s hagyjuk ismét kelni. forró olajban kisütjük. Porcukorral, vagy barackízzel tálaljuk.

Szakács: Erika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*