Cukros tejbe (egy bögre langyos ,cukros tej, én így értelmeztem)áztassunk be 1 dkg élesztőt s futtassuk fel. Tegyünk egy mély tálba kevés lisztet, a megkelt élesztőt öntsük rá , és csináljunk belőle kovászt. Tegyünk egy bögrébe 4 tojássárgáját, egy evőkanál porcukrot, két evőkanál olvasztott vajat (margarin is jó), és habarjuk addig amíg a kovász megkel. Ekkor tegyük rá a kovászra, sózzuk meg és öntsünk rá 1 liter (kevesebb mint, 1kg) langyos lisztet, és annyi tejet, hogy középkeménységű tésztát kapjunk, verjük fel simára (fakanállal szoktam) , és hagyjuk meleg helyen kelni. Ha megkelt , nyújtsuk ki újnyi vastagra, lisztbe mártott fánkszaggatóval (egy bögre is tökéletes) szúrjuk ki, s hagyjuk ismét kelni. forró olajban kisütjük. Porcukorral, vagy barackízzel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.