50 dkg farfalle /nyakkendő,masni /tészta
2-3 gerezd fokhagyma
½ dl olíva olaj
6-8 db friss paradicsom
só
1-2 db chili paprika
őrölt fekete bors
olíva bogyó
cukor ízlés szerint
petrezselyem zöld
Előkészítés: A tésztát kifőzzük, leöblítjük. Ha friss paradicsomot használunk, akkor pár pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját és kockákra vágjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk.
Elkészítés: A fokhagymát az olívaolajon pár pillanatig pirítjuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és a chili paprikával. 20-30 percig kevergetve pároljuk, és hozzáadjuk az olívabogyót/szeletelve vagy egészben/. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és átforrósítjuk. A tálalásnál szórhatunk rá petrezselyem zöldet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.