Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Fantázia szelet

felvitel dátuma: 2011-12-23 20:16:42       mai nézettség: 1       nézettség: 4114
részletes recept
Fantázia szelet
Hozzávalók 8 személyre:

6 tojás

6 evőkanál olaj

15 dkg cukor

15 dkg liszt

1 sütőpor

3 dkg kakaópor

 

Az első krémhez:

20 dkg  étcsoki

5 dkg vaj

12,5 dkg mascarpone

2,5 dl tejszín

 

a második krémhez:

25 dkg gesztenyepüré

5 dkg vaj

12,5 dkg mascarpone

kevés rum (vagy rumaroma)

2,5 dl tejszín

továbbá:

1 cs babapiskóta (200 g)

1,5 dl tej (ízesíthetjük rummal vagy feketekávéval)

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Egy igazán ünnepi asztalra való sütemény. Ínycsiklandozó hozzávalókból készül: csoki, gesztenyepüré, mascarpone, tejszínhab, babapiskóta.....bizony megmozgatja az ember fantáziáját, talán innen kapta az elnevezését is. Az eredményt pedig mi más bizonyítaná jobban, mint az, hogy aki megkóstolta  egy szelettel nem érte be.:)) 

Legelőször én mindig kimérem a hozzávalókat, illetve odakészítem a pultra, hogy kéznél legyen és ne maradjon ki semmi.

A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét pici sóval keményre felverem. A sárgájához hozzáadom a cukrot és addig keverem, míg fehéredni kezd, közben fokozatosan hozzáadom az olajat.

Mikor kész a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet és a fehérje habot 3 adagban fokozatosan hozzávegyítem (így már óvatosan keverjük).

Egy tepsit (30x38 cm-es) kibélelek sütőpapírral, beleöntöm a piskótamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm (tűpróbával ellenőrzöm jó-e).

 Közben elkészítem a krémeket.

Az első krémhez először vízgőz felett a csokit felolvasztom, tűzről levéve kis darabokban hozzáadom a vajat és jól kikeverem. Ehhez hozzáadom a mascarponét és szép egyenletes krémet keverek. Végül a kemény habbá felvert tejszínt keverem hozzá (én hulalát használtam, de ha állati eredeti tejszínt használunk, akkor egy habfixet és kevés cukrot is tegyünk hozzá).

A második krémnél a gesztenyepüréhez kis darabokban hozzákeverem a szoba hőmérsékletű vajat, 1-2 ek rumot, egyenletesen hozzákeverem a mascarponét és végül a tejszínhabot.

 A kihűlt piskótalap tetejére kenem a csokikrémet. Tetejét kirakom tejbe mártott babapiskótával, erre jön a gesztenyekrém. Végül megszórom kakaóporral, vagy csokiforgáccsal.

Szépen szeletelhető, ha előtte jól lehűtjük!

Szakács: Liza


Film link: http://receptek-liza.blogspot.com/2011/11/fantazia-szelet.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*