Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Fantasztikus sutemeny

felvitel dátuma: 2016-05-06 06:31:47       mai nézettség: 1       nézettség: 2001
részletes recept
Fantasztikus sutemeny
Hozzávalók 8 személyre:

A barna piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál víz
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó

Fehér tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 220 g cukor
  • 100 g vagdalt, pirított dió
  • 1 üv  meggykompót
  • 200 ml liszt

Krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 300 ml tej
  • 1 vanília puding
  • 3 vaníliás cukor
  • 250 g vaj

Csoki máz a tetejére:

  • 160 g csoki
  • 20 g vaj
Előkészületi idő: 90 perc


Elkészítés:

A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és vizet, végül az átszitált kakaót és lisztet. Előmelegített sütőben 180 fokon, 26×36 cm tepsiben megsütjük.

A fehér tésztához, a diót darabokra vágjuk és megpirítjuk.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval, cukorral felverjük kemény habnak, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a kompótból a lecsepegtetett meggyet.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon megsütjük

A krémhez a tojás sárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel, alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, amíg a krém megvastagodik. Fedjük le fóliával és hűtsük ki.

A vajat keverjük habosra, majd kanalanként keverjük hozzá a kihűlt pudingot.

Csoki mázhoz, a hozzávalókat alacsony hőfokon összeolvasztjuk és rásimítjuk a süteményre.

Összeállítás:

Kakaós piskótakrémfehér tésztacsoki máz.

A süteményt legalább három órát tegyük hűtőbe, azután szeleteljük.

Nagyon finom kiadós sütemény.

Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*