Nagyon szép lett!Gratulálok!
Piskótához:
7 db tojás,
7 ek. kr.cukor,
6 ek. liszt,
2 ek. kakaópor, 1 csm sütőpor
Túrókrémhez:
50 dkg túró,
20 dkg p.cukor,
20 dkg ráma,
1 ek. étolaj,
1 citrom reszelt héja,
2 csm vaníliáscukor
Fantatető:
7 dl fanta üdítő ( szénsavas)
4-5 ek. cukor,
2 csm vaníliapuding
Elkészítjük a piskótát.
A 7 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukorral is verjük egy kicsit, végül a tojások sárgáját adjuk hozzá. A kakaóval, sütőporral kevert lisztet óvatosan, fakanállal keverjük a habhoz. Kikent tepszibe 180 fokon megsütjük.
Túrókrém:
A túrót sűrű szűrőn áttörjük, ( én botmixerrel pépesítettem ) A 20 dkg rámával kikeverjük a 20 dkg cukrot, és az áttört túróval jól kikeverjük. Reszelt citrom héjával, és vaníliáscukorral ízesítjük.
Fanta tető:
Kevés fantával csomómentesre kikeverjük a pudingot, és a 7 dl fantába sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.( Én beletettem egy fél citrom levét is, így kicsit pikánsabb, üdítőbb hatású lett )
Összeállítása:
A kihűlt piskótára rákenjük a túrókrémet, a tetejére pedig a langyos fantát. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.