Nagyon jó
Hozzávalók:
50 dkg liszt,3dkg élesztő ( friss )3 dl tej, 8 dkg cukor, 8 dkg vaj, 1 kk só, 2 tojásága,
Töltelék: sárgabaracklekvár
Tetejére: porcukor
Az élesztőt 1 dl tejbe langyos tejbe pici cukorral felfutatjuk. A többi hozzávalókat egy tálba tesszük a megkelt élesztővel, és a tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve duplájára kelesztjük, majd kicsit átgyúrjuk és újra kelesztjük. Ezután lisztezet munkafelületre borítjuk, 1,5 -2 cm nyújtjuk , és nagyobb méretű kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és letakarva még 20- 25 percig kelesztjük. A sütőt 190 fokra melegítjük. A tészta korongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és a lyukakba egy- egy teáskanál lekvárt teszünk. Sütőbe tesszük és addig sütjük míg a fánkok teteje szépen meg nem pírul. Sütőből kivéve 5 percre lefedjük egy majd porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.