Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Fánk tepsiben sütve *

felvitel dátuma: 2016-01-12 14:46:46       mai nézettség: 1       nézettség: 703
részletes recept
Fánk tepsiben sütve *
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

500 gr liszt

30 gr friss élesztő

300 ml tej

70 gr cukor

50 gr ráma vagy vaj

nagy csipet

2 tojássárgája

1-2 vanília cukor

A töltelékhez:

házi sárgabaracklekvár

A tetejére:

vaníliás porcukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben egy tálban a lisztet, a puha margarint és a tojásokat elmorzsoljuk. A felfuttatott élesztőt is hozzátesszük, és dagasztjuk. Ha ragad, akkor még egy kis liszt mehet bele.
Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgatjuk szellősen, mert még kelni fog. Stampedlis pohár aljával mélyedéseket nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a kb. mokkáskanálnyi lekvárt. Előmelegítjük a sütőt. Közben még a tepsiben hagyjuk kelni a fánkokat. Gázsütőben 160-165 fokon kb. 20 perc alatt kész.
sütési hőfok: 160°C
sütési mód: alul-felül sütés
étvágyat!

Szakács: Krisztina


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*