2,5 dl-es bögre a mércepohár
1,5 bögre kristálycukor
2 tojás
3 bögre fehérliszt
1 csomag sütőpor
csipet só
1,5 bögre tej
fél bögre olaj
2-3 ek olvasztott vaj a kenéshez és kristálycukor a szóráshoz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.Közben összekeverjük a hozzávalókat úgy,hogy a tejet a legvégén adjuk hozzá. Viszonylag híg tésztát kapunk így.
A tepsi aljába tegyünk sütőpapírt és öntsük rá a tésztát,tegyük az előmelegített sütőbe.
20-25 perc alatt kisütjük,tűpróbát végezhetünk.
Ha kisült szedjük le a sütőpapírt,majd a sütemény tetejét kenjük le olvasztott vajjal és addig szórjuk rá,a cukrot,amíg már nem olvad el a felső réteg.Végül fahéjat szórunk rá ízlés szerint.
Ha nem szórunk rá fahéjat,úgy tálaláskor bármilyen fánkhoz illő öntettel kínálhatjuk.
Gyors és nagyon finom.
a tészta receptje ered: Rupáner konyhája
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.