Ezt a receptet anyósomtól kaptam és mindig így készítem el a fánkot, pedig régebben kelt tésztát nem is mertem sütni.
A tejet meglangyosítom. Egy deci tej, 1 kk. cukor és az élesztőből kovászt készítek. A maradék tejhez hozzáadom a sót, cukrot, a tojást és a kovászt. Lassan adagolok hozzá egy kis lisztet, dagasztom, majd annyi lisztet adagolok még apránként, hogy jó lágy tésztát kapjak. (nekem általában kb. 30-40 dkg szokott lenni, de ezt mindenki magának kell éreznie, tapasztalnia)
Kidagasztottam, akkor felolvasztok 1 ek. kacsazsírt és beledolgozom a tésztába. Hagyom fél órát keleszteni letakarva a masszát. Kinyújtom és 2 ujjnyi vastagságúra kiszaggatom, kicsit hagyom kelni még. Forró olajban egyenletesen kisütöm mindkét oldalát.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.