Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Fánk

felvitel dátuma: 2011-07-04 14:22:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2274
részletes recept
Fánk
Hozzávalók 4 személyre:

Ezt a receptet anyósomtól kaptam és mindig így készítem el a fánkot, pedig régebben kelt tésztát nem is mertem sütni.

  • 1/2 liter tej
  • 1/2 v. 3/4 élesztő
  • 1 tojás
  • 1-2 evőkanál cukor
  • liszt kb. 30-40 dkg amennyit felvesz a tészta
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • baracklekvár
Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom. Egy deci tej, 1 kk. cukor és az élesztőből kovászt készítek. A maradék tejhez hozzáadom a sót, cukrot, a tojást és a kovászt. Lassan adagolok hozzá egy kis lisztet, dagasztom, majd annyi lisztet adagolok még apránként, hogy lágy tésztát kapjak. (nekem általában kb. 30-40 dkg szokott lenni, de ezt mindenki magának kell éreznie, tapasztalnia)

Kidagasztottam, akkor felolvasztok 1 ek. kacsazsírt és beledolgozom a tésztába. Hagyom fél órát keleszteni letakarva a masszát. Kinyújtom és 2 ujjnyi vastagságúra kiszaggatom, kicsit hagyom kelni még. Forró olajban egyenletesen kisütöm mindkét oldalát.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*