Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Fánk

felvitel dátuma: 2012-01-22 13:56:11       mai nézettség: 1       nézettség: 2520
részletes recept
Fánk
Hozzávalók 12 személyre:

50 dkg simaliszt

2 dl tej

1 csomag éleszto

50 g porcukor

60 g olvasztott vaj

5 db tojássárgája

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

A lisztet edénybe tesszuk.

A langyos tejet, a porcukrot és az élesztot egy másik edénybe rakjuk és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.

A liszthez hozzáadjuk az élesztos tejet, az olvasztott vajat, a tojások sárgáját. Egy fakanállal osszekeverjuk, majd az asztalra téve simára gyúrjuk. Tálba tesszuk, takarjuk le, és meleg helyen duplájára kelesztjuk kb. 30 percig.

Ha megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és 6 cm átméroju kiszúróval szaggassuk ki. 10 percig pihentessuk.

Forró olajban (ne legyen túl forró) - lebegjen a fánk - kis adagokban (keveset egyszerre) 2-3 perc alatt sutjuk - megfordítjuk 1-2 percig sutjuk.

Eloszor a lyukas felet fedovel, aztán megfordítjuk és fedo nélkul sutjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*