50 dkg simaliszt
2 dl tej
1 csomag éleszto
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárgája
A lisztet edénybe tesszuk.
A langyos tejet, a porcukrot és az élesztot egy másik edénybe rakjuk és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
A liszthez hozzáadjuk az élesztos tejet, az olvasztott vajat, a tojások sárgáját. Egy fakanállal osszekeverjuk, majd az asztalra téve simára gyúrjuk. Tálba tesszuk, takarjuk le, és meleg helyen duplájára kelesztjuk kb. 30 percig.
Ha megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra és 6 cm átméroju kiszúróval szaggassuk ki. 10 percig pihentessuk.
Forró olajban (ne legyen túl forró) - lebegjen a fánk - kis adagokban (keveset egyszerre) 2-3 perc alatt sutjuk - megfordítjuk 1-2 percig sutjuk.
Eloszor a lyukas felet fedovel, aztán megfordítjuk és fedo nélkul sutjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.