Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Fánk

felvitel dátuma: 2011-02-11 10:09:54       mai nézettség: 2       nézettség: 1540
részletes recept
Fánk
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta

1/2kg liszt

2 dkg élesztő

5 dkg porcukor

5 dkg vaj

2 tojás

kis rum

csipet só

tej

olaj a sütéshez

Töltelék

vaníliás pudingpor

3 evőkanál cukor

2 dl tej

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Futtatott élesztőt a tészta hozzávalóival (annyi tejjel amennyit megkíván) összeállítjuk, ha már nem ragad a kezünkhöz a tál alját éa a tésztát is meg hintjük liszttel majd egy órát kelesztjük. Közben megfőzzük a pudingot. Ha megkelt a tészta vékonyra kb újjnyi vastagra nyújtjuk. A tészta egyik felére halmozunk a pudingból majd ráhajtjuk a másik felét. Szaggatóval kiszaggatjuk a halmoknál. Esetleg ha nem ragadt össze a tészta akkor kézzel összedolgozzuk, hogy sütésnél ne jöjjön ki a puding. A maradék tésztát újra összegyúrjuk nyújtjuk és szaggatjuk amig el nem fogy a tészta. 20-30 percig megint kelesztjük a fánkot, majd forró bő olajban kisütjük eőször fedő alatt majd ha megfordítottuk akkor már fedő nélkül. Lescöpögtetjük tányérra tesszük és meghinhetjük porcukorral.

Tölthetjük lekvárral is.

Szakács: Ildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*