Tészta
1/2kg liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás
kis rum
csipet só
tej
olaj a sütéshez
Töltelék
vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
2 dl tej
Futtatott élesztőt a tészta hozzávalóival (annyi tejjel amennyit megkíván) összeállítjuk, ha már nem ragad a kezünkhöz a tál alját éa a tésztát is meg hintjük liszttel majd egy órát kelesztjük. Közben megfőzzük a pudingot. Ha megkelt a tészta vékonyra kb újjnyi vastagra nyújtjuk. A tészta egyik felére halmozunk a pudingból majd ráhajtjuk a másik felét. Szaggatóval kiszaggatjuk a halmoknál. Esetleg ha nem ragadt össze a tészta akkor kézzel összedolgozzuk, hogy sütésnél ne jöjjön ki a puding. A maradék tésztát újra összegyúrjuk nyújtjuk és szaggatjuk amig el nem fogy a tészta. 20-30 percig megint kelesztjük a fánkot, majd forró bő olajban kisütjük eőször fedő alatt majd ha megfordítottuk akkor már fedő nélkül. Lescöpögtetjük tányérra tesszük és meghinhetjük porcukorral.
Tölthetjük lekvárral is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.