Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Fánk *

felvitel dátuma: 2014-03-14 22:36:09       mai nézettség: 1       nézettség: 833
részletes recept
Fánk *
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalok:

-56 dkg liszt
-3 dl tej
-3 dkg élesztő
-5 tojássárgája
-8 dkg vaj
-8 dkg porcukor
-csipet
-3 cl rum
sütéshez:sertészsír vagy olaj

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 2 perc

Elkészítés:

A langyos tejet összekavarjuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk és beleöntjük a tejet,rumot , cukrot, tojások sárgáját, és a csipet sót.
Jól megdagasztjuk, a  végén pedig lassan adagolva, beledolgozzuk az vajat is.
Konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.
Mikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és kerek formával kiszaggatjuk, majd letakarva, 20 percig pihenni  hagyjuk.
Ha megkelt,megfordítjuk a másik oldalára és letakarva kelesztjük még 20 percig.
Egy lábosban felforrósítjuk az zsírt, a  fánkokat a felső felükkel tesszük bele és fedővel lefedjük.
Amikor  aranysárgára pirultak, megfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább.
Konyhai papírtörlőre szedjük, és miután a fölösleges olajat felszívta, tálcára rakjuk és vanilíás porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:(tortadiszítővel lehet megtölteni:nutella,lekvár,puding....)
 

Szakács: Krisztina


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*