Hozzávalók:
4 szelet karaj (csont nélkül) 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg baconszalonna, 10 dkg füstölt kolbász, 1 db közepes paradicsom, 3 db csemege uborka,1 kisebb zöld paprika, 2 db főtt tojás, 2 gerezd fokhagyma, másfél teáskanál mustár,10 dkg trappista sajt, ( reszelt) só, bors ízlés szerint, petrezselyemzöld
Panírozáshoz: 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéséhez
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk és félre tesszük, majd a 2 db tojást keményre főzzük. A szalonnákat, és a kolbászt kis kockára vágjuk, a zöldségeket, uborkát, és a tojást szintén kis kockára vágjuk, és egy tába rakjuk az összevagdalt hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk, mustárt és a reszelt sajt ¾ részét hozzáadjuk, majd 2 dkg lisztek megszórjuk a sajt tetejét. ( Ez azért kell rá, hogy a sajt ne folyjon ki a sütésnél) megszórjuk petrezselyemzölddel, és jól összekeverjük a tölteléket. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a húst, feltekerjük, be panírozzuk és bő olajba kisütjük. Köretnek: lehet stég burgonyával, burgonya pürével,tálalni.
Nagyon egyszerű elkészítése mert csak a tojást kell megfőzni a többi anyagokat nyersen kell hozzáadni a töltelékhez!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.