biztos nagyon finom, és kipróbálom.
6 db. tojás
22 dkg porcukor
25 dkg puha margarin
1 citrom héja
28 dkg liszt
egy csomag sütöpor
vaj a tepsi kikenéséhez
40 dkg ribizli
15 dkg sárgabaracklekvár
12 dkg kristálycukor
6 tojásfehérjét kemény habbá verünk.
Ezután a 6 tojássárgáját 22 dkg porcukorral szintén felverjük, majd 25 dkg puha margarint is hozzáadunk és azzal is simára mixeljük.
Ebbe belereszelünk 1 citrom héját.
Majd beleszitálunk 28 dkg lisztet és egy sütöport. Óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék habját.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
A tetejére friss ribizlit szórunk.
Szépen beborítjuk a ribizliszemekkel.
Majd házi sárgabaracklekvárral meglocsolgatjuk a ribizli tetejét és elömelegített sütöben sütjük.
Kb. 15 perc után rásimitunk 5 tojásfehérjéböl és 12 dkg kristálycukorból göz felett kimixelt habot.
És még jó 10 percig sütjük.
Ha kihült szeleteljük, porcukrozzuk és ribizlifürttel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.