Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 22 kedd Csilla, Noémi névnapja

Főoldal » Falusi parasztkenyerem

felvitel dátuma: 2012-01-12 17:14:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1289
részletes recept
Falusi parasztkenyerem
Hozzávalók 4 személyre:

•    3 dl víz
•    2 ek puha zsír
•    2 tk
•    1,5 ek 10%-s ecet
•    1 tk maláta (el is maradhat)
•    30 dkg BL 55 sima liszt
•    20 dkg világos rozsliszt BL 90
•    1 tk cukor
•    4 dkg élesztő
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Az anyagokat a leírás szerinti sorrendben rakom a kenyérsütő gépbe és bedagasztatom a tésztát. (Az ecet helyett rakhatunk bele 2 tk búza vagy rozskovászt, de ebben az esetben az  élesztő mennyiségét csökkenteni kell 1 dkg –ra).
Egy közepesen kemény, de rugalmas tésztát kell kapni, melyet kelesztő tálba teszek, letakarva 2 szeresére kelesztek, ez minimum 1 órát vesz igénybe.
Lisztezett felületen jól átgyúrom a tésztát, megformázom és sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, amiben ismét duplájára kelesztem. A kenyér tetejét ízlés szerint bevagdosom, a jénai tetejét vízzel bespriccelem, előmelegített 200C° -n fedéllel sütöm 30 percet, majd fedél nélkül a szép piros szín eléréséig ez még + 20-30 perc.
Rácson hagyom kihűlni.
Az előkészületi idő nem tartalmazza a kelesztést!

Ez a kenyér süthető gépben is a megadott mennyiségekkel. Készítési program 2-3 órás legyen.
 

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 január 12

Ez egyszerűen meseszép!!:))

0/10 anna51 2012 január 12

Gyonyoru, koszi, mentettem.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*