Ez egyszerűen meseszép!!:))
• 3 dl víz
• 2 ek puha zsír
• 2 tk só
• 1,5 ek 10%-s ecet
• 1 tk maláta (el is maradhat)
• 30 dkg BL 55 sima liszt
• 20 dkg világos rozsliszt BL 90
• 1 tk cukor
• 4 dkg élesztő
Az anyagokat a leírás szerinti sorrendben rakom a kenyérsütő gépbe és bedagasztatom a tésztát. (Az ecet helyett rakhatunk bele 2 tk búza vagy rozskovászt, de ebben az esetben az élesztő mennyiségét csökkenteni kell 1 dkg –ra).
Egy közepesen kemény, de rugalmas tésztát kell kapni, melyet kelesztő tálba teszek, letakarva 2 szeresére kelesztek, ez minimum 1 órát vesz igénybe.
Lisztezett felületen jól átgyúrom a tésztát, megformázom és sütőpapírral bélelt fedeles jénaiba teszem, amiben ismét duplájára kelesztem. A kenyér tetejét ízlés szerint bevagdosom, a jénai tetejét vízzel bespriccelem, előmelegített 200C° -n fedéllel sütöm 30 percet, majd fedél nélkül a szép piros szín eléréséig ez még + 20-30 perc.
Rácson hagyom kihűlni.
Az előkészületi idő nem tartalmazza a kelesztést!
Ez a kenyér süthető gépben is a megadott mennyiségekkel. Készítési program 2-3 órás legyen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.