Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Falatnyi finomságok (sütés nélküli édességek)

felvitel dátuma: 2011-12-03 12:43:59       mai nézettség: 1       nézettség: 3041
részletes recept
Falatnyi finomságok  (sütés nélküli édességek)
Hozzávalók 5 személyre:

 

Trüffel golyó

  • 1,5 dltejszín
  • 2 tábla 70% feletti minőségűétcsokoládé (kevesebb kakaóvaj tartalmúval próbálkozni nem érdemes, mert nem fog összeállni a massza)
  • kakaópor

 

Zserbó gombóc

  • 15 dkg aszalt sárgabarack, nagyon apróra vágva
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek. rum
  • 1-2 ek. víz, amennyitől összeáll
  • 2 ek. baracklekvár
  • csoki a bevonáshoz

 

Gesztenye golyó

  • 1 adag gesztenye massza (25 dkg)
  • 2 tk. rumaroma (azért aroma, mert erősebb az íze, mint a rumé, így kevesebb kell bele, mert ha többet teszünk, túl ragacsos lesz a massza állaga)
  • 1 tk. porcukor
  • porcukor vagy csokireszelék a forgatáshoz
  • meggy szemek, felezve (kb 8 szem meggy kell összesen

Bonbon meggy

  • marcipán massza
  • magozott befőtt meggy
  • minőségűcsokoládé a bevonáshoz
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

Trüffel golyó

A tejszínt forrald fel, ezalatt a csokit törd kockára egy tálba. A forró tejszínt öntsd és keverd el, míg egyneművé válik. Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd kézzel formázz belőle apró golyócskákat. Forgasd meg kakaóporban. Nagyon fontos, hogy hideg kézzel dolgozz, mert nagyon könnyen olvad. A legjobb, ha gumikesztyűben készíted, mivel a kezed melegsége nem ér el a csokihoz. Ha kész, hűtőben tárold, mert olvad. Egy hétig hűtőben eltartható.

Zserbó gombóc

A barackot locsold meg az alkohollal és hagyd kb 5-10 percig állni. Ezután gyúrd össze a masszát és tedd 10 percre hűtőbe. Gyúrj belőle kis gombóckákat és mártsd csokiba. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha fogpiszkálókra tűzzük a golyókat, és miután csokiba mártottuk beleszúrjuk egy hungarocell darabba vagy egy tojástartóba. Így szépen lecsepeg a fölösleges csoki és szép lesz a gombócok bevonata.

Gesztenye golyó

  • A gesztenyét reszeljük le és öntsük a rumaromát és a tk. porcukrot. Gyúrjuk össze. Formázzunk kis golyókat úgy, hogy mindegyik közepébe egy fél szem meggy kerüljön (előtte csepegtessük le!!!). Forgassuk meg porcukorban vagy csokireszelékben.

Bonbon meggy

Porcukrozott felületen nyújtsuk a marcipánt 5 mm vastagra. Vágjuk nagyjából 5x5-ös négyzetekre és mindegyikre tegyünk egy szem jól lecsöpögtetett meggyet. Formázzuk golyóvá és langyosra hűlt csokoládéban mártsuk ki.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*