A tejszínt forrald fel, ezalatt a csokit törd kockára egy tálba. A forró tejszínt öntsd rá és keverd el, míg egyneművé válik. Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd kézzel formázz belőle apró golyócskákat. Forgasd meg kakaóporban. Nagyon fontos, hogy hideg kézzel dolgozz, mert nagyon könnyen olvad. A legjobb, ha gumikesztyűben készíted, mivel a kezed melegsége nem ér el a csokihoz. Ha kész, hűtőben tárold, mert olvad. Egy hétig hűtőben eltartható.
A barackot locsold meg az alkohollal és hagyd kb 5-10 percig állni. Ezután gyúrd össze a masszát és tedd 10 percre hűtőbe. Gyúrj belőle kis gombóckákat és mártsd csokiba. Ezt úgy a legegyszerűbb, ha fogpiszkálókra tűzzük a golyókat, és miután csokiba mártottuk beleszúrjuk egy hungarocell darabba vagy egy tojástartóba. Így szépen lecsepeg a fölösleges csoki és szép lesz a gombócok bevonata.
Porcukrozott felületen nyújtsuk a marcipánt 5 mm vastagra. Vágjuk nagyjából 5x5-ös négyzetekre és mindegyikre tegyünk egy szem jól lecsöpögtetett meggyet. Formázzuk golyóvá és langyosra hűlt csokoládéban mártsuk ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.