A tésztához:
5 tojás
25 dkg kristálycukor (2/3-át nádcukorral helyettesítettem)
5 ek víz
20 dkg rétesliszt
fél csomag sutopor
10 ek darált dió
1 tk fahéj
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
30 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Tetejére:
3 dl tejszín
A tojásokat felverjuk a cukorral és a vízzel. Belekeverjuk a sutoporral elvegyített lisztet és a darált diót, majd megsutjuk 180 fokon, kb. 15 percig.
A pudingporokat a tejjel surure fozzuk. Ha kihult, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint és a vaníliás cukrot. A krémet rákenjuk a kihult tésztára.
Tetején egyenletesen elosztjuk a felvert tejszínhabot, csokoládéreszelékkel vagy csokidarával megszórva díszítjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.