Fahéjas-kakaós Briós
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
1 pici só,
2,5 dkg élesztő,
15 dkg olvasztott vaj,
1 tojássárgája,
1 evőkanál cukor.
Töltelékhez:
5 dkg vaj,
4 evőkanál cukor,
3-4 teáskanál fahéj
1 teás és fél kakaó
Intéshez:
porcukor
A langyos tejbe belemorzsoljunk az élesztőt,majd felfutatjunk.Egy nagy tálba a lisztet, sót, cukrot, olvasztott vajat,tojássárgáját,és felfutatott élesztőt.Jól összegyúrjünk,Tiszta ruhával letakarva,jó meleg helyen tesszünk,-1 óra alatt kétszeresre kelesztjünk, majd elkelt a tészta és lisztezett gyúródeszkán boritjunk. kinyújtjunk.Megkenjünk olvasztott vajjal, összekeverjunk cukrot fahéjjal és kakaóporral ,megszórjunk vajjal megkent tésztát,majd feltekerjunk és feltekert tésztát éles késsel hosszában elvágjunk ,forditsuuk háttal egymásnak és csavarjunk,majd csomozzunk tepsin nem kell zsírozni! Bélelt tepsin 180 fokon kb 35 percig
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.