Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Fahéjas-almás kiflik

felvitel dátuma: 2015-11-14 11:18:53       mai nézettség: 1       nézettség: 820
részletes recept
Fahéjas-almás kiflik
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:   50 dkg liszt,25 dkg ráma, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 kk , 3 dkg cukor ½ sütőpor

A töltelékhez:   1,5 kg alma, 10 dkg kristálycukorporcukor egy kevés fahéjjal keverve

A tepsi kenéséhezráma. ( én sütőpapírra tettem a kifliket)

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojás sárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

A tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúró formával, vagy egy pohárral kerek formákat szaggatunk. A két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.

A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*