60 g puha vaj
115 g méz
2 ek kristálycukor
2 ek porcukor
185 g liszt
2 kk sutopor
3 tk orolt fahéj
A vajat, a mézet és a cukrokat egy lábasban osszekeverjuk. Lassú tuzon, állandó keverés mellett addig melegítjuk, amíg a vaj elolvad. 5 percig hulni hagyjuk.
A vajas keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat. A tésztát púpozott teáskanálnyi halmokban egy sutopapírral bélelt tepsire adagoljuk. Villával kb. 1 cm vékonyra kilapítjuk.
Elomelegített sutoben, 220 fokon holégkeverésesnél, 240 fokon alul-felul sutésnél, kb. 5 perc alatt megsutjuk, majd hulni hagyjuk.
(Eredeti forrás: florakonyhája)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.