Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Sültek / tepsiben étel receptek » Fahéjas pulyka gyümölcsökkel

felvitel dátuma: 2011-08-28 17:45:18       mai nézettség: 3       nézettség: 3680
részletes recept
Fahéjas pulyka gyümölcsökkel
Hozzávalók 1 személyre:

60 dkg pulykamellfilé, 1 csomag szeletelt bacon szalonna, 40 dkg szeletelt füstölt sajt, őrölt fahéj, 2-2 alma és körte, 10-15 dkg magozott aszalt szilva, 1 üveg sárgabarack befőtt, olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 1 pohár tejföl.

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A pulykahúst vékony szeletekre vágjuk, és sózás nélkül mindkét oldalát jól meghintjük őrölt fahéjjal. Forró olívaolajban mindkét oldalát rövid idő alatt megpirítjuk. A tepsi alján elrendezzük a hússzeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszünk, arra pedig egy-egy vastagabb szelet füstölt sajtot. A gyümölcsöket kockára vágjuk, majd a szalonnás, sajtos húsokat betakarjuk vele. A megmaradt olívaolajra tesszük a cukrot, karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. Ezzel jól elkeverjük, a tepsibe öntjük a gyümölcsös húsok tetejére. Alufóliával letakarva 30 percig, majd alufólia nélkül még 15 percig sütjük.

Szakács: Zsuzsanna


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*