Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Fahéjas pillangó

felvitel dátuma: 2013-10-03 16:00:34       mai nézettség: 3       nézettség: 2380
részletes recept
Fahéjas pillangó
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60dkg liszt
  • csipet 
  • 4ek cukor
  • 3 tojás sárgája+1 tojás a lekenéshez
  • 3dl tej
  • 2,5dkg élesztő
  •  5dkg olvasztott kacsazsír
  • Töltelék:5dkg olvasztott vaj,vagy margarin
  • fahéj
  • kristálycukor
Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
  • A tejet meglangyosítjuk,és1dl-ben kk cukorral az élesztőt felfuttatjuk.
  • Közben kimérjük a többi hozzávalót egy tálba,és a liszt közepébe fészket készítünk.Ebbe tesszük a tojások sárgáját a cukrot,és a felfutott élesztőt.A sót a liszt szélére szórjuk.Hozzáadjuk a többi tejet is,és jól összedolgozzuk.
  • A végén a kacsazsirt dagasztjuk bele.1órát langyos helyen kelesztjük.
  • Kiborítjuk a tálból,és kb6mm vastagra téglalappá nyújtjuk.Megkenjük az olvasztott vajjal,majd megszórjuk fahéjas cukorral.Feltekerjük,a tekerés vége alul legyen.
  • Kb 4cm széles darabokat vágunk belőle,és ezeket középen bevágjuk,majd kifordítjuk.(lásd a képen)
  • Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük,és 15-20 percig kelesztjük,tojással lekenjük,és előmelegített 180-190 fokon 15 percig sütjük.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Klári 2014 szeptember 1

Nagyon tetszik a recept, de én kakaósan fogom kipróbálni. Köszönöm.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*