Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve

felvitel dátuma: 2014-08-10 12:53:48       mai nézettség: 1       nézettség: 900
részletes recept
Fahéjas kalács aszalt meggyel és mazsolával töltve
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

2,5 dl langyos tejben 2,5 dkg éleszttőt megfuttatni - 1 ek. cukor pici liszttel megszórva
50 dkg liszt közepébe a megfuttatott élesztőt, 1 egész tojást + 1 sárgáját.
1 ek. cukrot és 1 csapott kk. sót, 10 percig gyúrni, közben 6 dkg vajat belecsurgatni.
 

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük

Vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mintegy gáztepsi méretűre vagy nagyobbra), megkenjük bőven (!) vajjal (kb. 6 dekányi ez is, félig megolvasztva, hogy kenőecsettel lehessen kenni)
Bőven megszórni 20 dkg kristálycukor és 2 púpos ek. fahéj keverékével. (nem csak a cukorra szórni a fahéjat !)
Az egészet meghintem kb. 10 dkg beáztatott mazsolával, 10 dkg aszalt meggyel,, nem szorosan feltekerjük, majd csiga formában bőségesen kivajazott formába behelyezzük.

Megint kétszeresére kelesztjük, tojássárgájával megkenjük

Előmelegítve 180 fokon 40-45 percig sütjük.
 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*