Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Fahéjas kalács

felvitel dátuma: 2016-05-21 16:13:22       mai nézettség: 1       nézettség: 1638
részletes recept
Fahéjas kalács
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

2,5 dl langyos tejben 1 csomag (5 dkg)élesztőt megfuttatni - 1 ek. cukor pici liszttel megszórva

50 dkg liszt szitálva egy tálba, közepébe a megfuttatott élesztőt, 1 egész tojást + 1 sárgáját.
1 ek. cukrot és 1 csapott kk. sót, jól kidolgozni közben 6 dkg vajat belecsurgatni.

Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk és még 15 percig kelesztjük


 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Elkészitése:

 

Vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mintegy gáztepsi méretűre vagy nagyobbra), megkenjük bőven (!) vajjal (kb. 6 dekányi ez is, félig megolvasztva, hogy kenőecsettel lehessen kenni)
Bőven megszórni 20 dkg kristálycukor és 2 púpos ek. fahéj keverékével. (nem csak a cukorra szórni a fahéjat !)
Az egészet meghintem kb. 10 dkg beáztatott mazsolával és lágyan, nem szorosan feltekerjük, majd csiga formában - az előzőkhöz hasonlóan bőségesen kivajazott jénaiba, vagy tortaformába teszem.

Megint kétszeresére kelesztjük, tojássárgájával megkenjük

Előmelegítve 180 fokon 40-45 percig sütjük.
 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*