Így már érthető biztos nagyon finom elkészítem!!!
2 csésze liszt(2,5dl a csésze)
1/ tk só,
1/2 csésze langyos tej,
1 tasak szárított élesztő
6dkg olvasztott vaj,
1 tojás sárga,
1 ek cukor
Töltelék:
12 dkg olvasztott vaj,
4-5 evőkanál cukor,
3 tk fahéj
tetejére:porcukor,víz
Az élesztőt felfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval ruganyos és sima tésztát dolgozunk ki.A duplájára kelesztjük(kb.1 óra).Majd 1 cm vastagra kinyújtjuk és megkenjük a vajjal és rászórjuk a fahéjas cukrot.Feltekerjük mint a beiglit és hosszában kettévágjuk,összecsavarjuk és koszorú formára igazítjuk. megkenjük egy kis maradék vajjal és megszorjuk fahéjas cukorral.180 fokos sütőbe tesszük és 30 percig sütjük.A sütőből kivéve lekenjük vízzel elkevert porcukorral is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.