Hozzávalók:
A mérce 2,5 dl-es bögre!
3 bögre fehér finomliszt (37,5 dkg)
1 bögre 2,8%-os tej (2,5 dl)
1 csomag szárított élesztő (7 g-os, megfelel 2,5 dkg frissnek)
1púpos evőkanál kristálycukor
5 dkg vaj
1 tojás
1 mokkáskanál só
A töltelékhez:
7 dkg vaj
fél bögre kristálycukor (8 dkg)
2 csapott teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük Csak meleg legyen, ne forró.
Ezután kevergessük egy picit villával, hogy a cukor feloldódjon, és egy picit visszahűljön. Langyosnak kell lennie!
Mérjük bele a tálba a lisztet, a sót, a tojást, a cukrot, majd az élesztőt, és jól dolgozzuk ki , hogy elváljon az edény falától., majd negyven percig pihentettem a tálban, egy konyharuhával letakarva, szobahőmérsékleten.
Lisztezett felületen 30*50 centis téglalappá nyújtottam, amit megkentem az előzőleg felolvasztott vajjal, majd megszórtam a fahéjjal összekevert cukorral. A vajból és a fahájas cukorból is hagytam egy-egy evőkanálnyit, amit a tetejére tettem később.
A téglalapot hat egyenlő csíkra vágtam (a rövidebbik oldalánál), majd a csíkokat egymásra helyeztem.
Így kaptam egy emeletes csíkot, amelyet további hat kockára vágtam óvatosan. Ezeket a kockákat kivajazott püspökkenyérsütő formába sorakoztattam élével. Megkentem a tetejét a maradék vajjal és meghintettem a maradék fahéjas cukorral, újabb negyven percet pihentek letakarva,
Előmelegítet sütőbe 175 fokos sütőbe 30 - 40 perc alatt készre sült ( de sütőtől függ )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.