Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Fahéjas almás palacsinta

felvitel dátuma: 2011-10-22 22:04:11       mai nézettség: 2       nézettség: 1392
részletes recept
Fahéjas almás palacsinta
Hozzávalók 1 személyre:

1 tojás

62,5 g liszt

125 ml tej

0,5 ek olaj

1 kanál rum (én kihagytam)

csipetnyi

 

A toltelékhez:

1 alma

1 kk fahéj

0,5 ek cukor

0,5 ek vaj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tojást felverjuk. Egy másik tálban osszekeverjuk a lisztet az apránként hozzáontott tejjel, a rummal, a végén pedig a felvert tojással. Amikor a palacsintatészta simává válik, betesszuk a hutobe legalább fél órára. Sutunk belole 2 darab palacsintát.

A palacsintát hagyjuk kihulni, ezalatt elkészítjuk a tolteléket. Megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a lereszelt almát.

Szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd addig fozzuk, amíg az alma leve el nem párolog. Toltsuk meg a palacsintákat, majd hajtsuk négybe.

 

(Eredeti recept: otletkonyha)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*