1 tojás
62,5 g liszt
125 ml tej
0,5 ek olaj
1 kanál rum (én kihagytam)
csipetnyi só
A toltelékhez:
1 alma
1 kk fahéj
0,5 ek cukor
0,5 ek vaj
A tojást felverjuk. Egy másik tálban osszekeverjuk a lisztet az apránként hozzáontott tejjel, a rummal, a végén pedig a felvert tojással. Amikor a palacsintatészta simává válik, betesszuk a hutobe legalább fél órára. Sutunk belole 2 darab palacsintát.
A palacsintát hagyjuk kihulni, ezalatt elkészítjuk a tolteléket. Megolvasztjuk a vajat és hozzáadjuk a lereszelt almát.
Szórjuk meg fahéjjal és cukorral, majd addig fozzuk, amíg az alma leve el nem párolog. Toltsuk meg a palacsintákat, majd hajtsuk négybe.
(Eredeti recept: otletkonyha)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.